top of page

🏁👑Guillermo Cano s'imposa a Castellnou de Seana a la categoria PRO

Actualizado: 3 oct 2022

El veterà pilot de 41 anys Guillermo Cano guanya el 25è Dirt Track de Castellnou de Seana, primera carrera del Dirt Track Català 2022.

Cap dels prop de 700 espectadors que es van congregar el dissabte 28 de maig a Castellnou de Seana s'imaginava al principi de la nit el desenllaç de la categoria PRO, la categoria Reina del Dirt Track Català, a Castellnou de Seana:

Franc Serra (vigent campió 2020 i 2021 i exmundialista), Guillermo Cano (campió 2017, 2018 i 2019 i exmundialista), Adrián Garín (pilot mundialista) i Ferran Sastre (campió d'Europa i mundialista) eren els grans favorits per la victòria. Cal destacar l'absència de Ferran Cardús (campió d'Espanya i pilot de l'American Flat Track) i Gerard Bailó (campió del campionat anglès de Flat Track i mundialista), que no van poder participar en l'obertura de la temporada 2022.

QUALIFICATIUS

En els cronometrats va ser un rapidíssim Guillermo Cano qui va marcar la volta ràpida i ja va avisar de les seves intencions durant la nit.

MÀNIGUES CLASSIFICATÒRIES

Durant les mànigues classificatòries el públic va poder gaudir d'un gran espectacle i igualtat, només 4 pilots dels 9 participants s'asseguraven directament un lloc a la final i la participació a la Superpole :

Ferran Sastre va guanyar les seves 3 mànigues i va sorpendre a Guillermo Cano en la carrera en la que es van creuar, relegant-lo a la segona plaça provisional de la nit.

Un joveníssim, enèrgic i sorpresiu Eric Reverté va aconseguir la tercera plaça i Adrián Garín la cuarta. Aquests 4 pilots participarien a la Superpole per determinar la posició de sortida a la Superfinal.

Franc Serra, en canvi, va acusar l'esgotament de participar també a la categoria THUNDER i la falta d'entrenament durant la pretemporada, només va poder ser cinquè i hauria d'anar a la Repesca.

SUPERPOLE

La Superpole és una curta i espectacular cursa a 6 voltes on els 4 millors pilots de les classificatòries lluiten sense cuarter per endur-se la victòria.

Ferran Sastre ràpidament es va col·locar al capdavant a la primera corba i Garín, Reverté i Cano lliutaven per perseguir-lo. En aquesta lliuta Guillermo Cano se n'anava al terra perdent totes les opcions a triar lloc a la primera linia. Sastre tornava a sopendre a tothom i Eric Reverté avisava del seu gran potencial.

REPESCA

Quatre dels cinc pilots que participaven a la Repesca anirien participarien a la Gran Final sortint desde segona linia. Franc Serra es va imposar amb facilitat a la Repesca seguit pel debutant Julen Ávila, Marc Setó i Uriel Hidalgo. L'altra cara de la moneda va ser per Andreu Bernaus, que es va quedar a les portes de la Gran Final després de vendre molt cara la seva pell.

FINAL

Les "peces" estaven col·locades sobre el "tauler":

Sastre, Garín, Reverté i Cano en primera linia.

Serra, Ávila, Setó i Hidalgo desde la segona.

12 trepidants voltes estaven per davant. S'apaga la llum vermella del semàfor i sortida!!

Sastre, que sortia per l'interior, i Cano, per l'exterior, van fer emparellats la primera corba i en la sortida Cano li va robar l'interior a Sastre, agafant l'avantatge per la segona corba de l'òval per col·locar-se líder. Reverté rodava tercer sorprenent a Garín a la sortida, però a la segona volta aquest últim va poder robar-li la 3a posició. En Franc Serra rodava 5è perseguint a Garín i Reverté.

Mica en mica Guillermo Cano i Ferran Sastre es distanciaven del grup de Reverté, Garín i un Serra que volia intentar arribar al grup davanter. Setó, Hidalgo i Ávila feien la seva carrera a molt bon ritme però sense poder seguir els 5 pilots davanters.

En unes últimes voltes d'infart, Cano i Sastre volien la victòria i la van lliutar fins a l'última corba, però Cano es va endur el gat a l'aigua. Serra va adelantar a un aguerrit Eric Reverté i va estar apunt de sobrepassar sobre la meta a Adrián Garín, que va acabar en la tercera posició del podi.

D'aquesta manera Guillermo Cano iguala amb 9 victòries a Franc Serra en la seva lluita personal per ser el millor de la història del Dirt Track Català. Només Ferran Cardús els hi ha pogut robar 2 victòries a aquestes dues "bèsties negres" del DTC.

Resultats_PRO
.pdf
Download PDF • 103KB

ALTRES CATEGORIES

THUNDER & TWINS

La categoria reservada a monocil·líndriques refrigerades per aire superiors a 299cc i bicilíndriques superiors a 599cc, motos de carrer costumitzades amb un espectacular aire 100% americà de Dirt Track.

Franc Serra es va imposar per poc a Ferran Sastre i el veterà pilot local Lluís Massana.

Resultats_THUNDER
.pdf
Download PDF • 76KB

AMATEUR & OPEN

Categoria oberta i d'aprenantatge.

El jove Jordi Gaya, fill de l'expilot de Dirt Track Juame Gaya, va ser el dominador absolut. En Jordi té un futur prometedor, la saga Gaya continua.

Resultats_AMATEUR
.pdf
Download PDF • 78KB

MINIMOTO & CICLOMOTORS

Categoria d'iniciació reservada a motos i pitbikes de fins a 249cc amb motor refrigerat per aire i a ciclomotors.

El debutant Ignacio Galan es va imposar davant Raúl Navarrete i Eric Ruz.

Resultats_MINIMOTO
.pdf

PROMO 85 & 65

Categories infantils de promoció.

Sense en Jordi Gaia, que ja ha fet el salt amb els "grans", Max Serra va guanyar sobradament amb la seva 85 imposant la seva experiència en Dirt Track i Supermotard. Sembla que l'any vinent haurà de fer el salt a la categoria OPEN, la moto i la categoria PROMO se li han quedat petites.

Resultats_PROMO
.pdf

La segona carrera puntuable del campionat es disputarà al circuit de l'Albi el dissabte 27 d'agost al vespre.